juni 14, 2022 - 8:59 f m

Idrottsambassadören: ”Jag är taggad på Special Olympics Games”

Inför Special Olympics Games i Malmö 2022 hjälper idrottare till att synliggöra idrott och hälsa. Här får du lära känna Martin Johnsson som är idrottsambassadör för bowlingen.

Martin Johnsson är 37 år och bor i Malmö. Han har testat många olika idrotter som simning, ridning, innebandy, fotboll och bowling.
– Det är kul att hålla på med olika aktiviteter. Den roligaste är bowling, säger han och berättar att han har tränat bowling i 15-20 år.

Inför Special Olympics Games i Malmö har Martin en speciell roll. Han är nämligen idrottsambassadör för tävlingarna. Det innebär bland annat att hon kommer hjälpa till att synliggöra spelen. Syftet är att med hjälp av idrottare få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning att upptäcka idrottsglädje och börja i en förening.
– Det är jättekul att vara idrottsambassadör.

Hur tycker du att en ambassadör ska vara?
– Man ska vara trevlig och positiv och ta hand om folk som kommer hit till Malmö.

Det är första gången som spelen arrangeras i Malmö. Hur känns det att det blir på din hemmaplan?
– Det känns jättekul. Jag är taggad. Det ska bli kul att tävla på hemmaplan. Förhoppningsvis kommer det mycket publik.

Vad kan deltagare som kommer utifrån förvänta sig av staden?
– Det är fint att bo i Malmö för det finns mycket att titta på. Malmö är en härlig stad. De kommer tycka att det är kul att komma hit.

Special Olympics Games är Sveriges största breddidrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingen arrangeras i Malmö den 16-19 juni 2022.

Special Olympics Games är ett samarrangemang mellan Special Olympics Sverige, FIFH Malmö, Malmö Stad, Event in Skåne och Sigma Group AB.

>>Läs mer om Special Olympics Games på www.specialolympicsgames.se<<

Nyhetsarkiv