juni 12, 2022 - 8:19 e m

Idrottsambassadören: ”Jag är som en fisk i vattnet”

Inför Special Olympics Games i Malmö 2022 hjälper idrottsambassadörer till att synliggöra idrott och hälsa. Här får du lära känna Malin Andersson som är idrottsambassadör för simningen.

Malin Andersson är 21 år och bor utanför Lund. Hon har precis avslutat sina studier vid Valjevikens folkhögskola där hon läst Allmän kurs med inriktning mot musik. I sommar börjar hon arbeta på IKEA.

På fritiden gillar Malin att simma. Hon har tränat simning länge, ända sedan hon var liten. I dag är hon med i föreningen SK Triton i Staffanstorp.

– Det är kul att träffa kompisar och att röra på sig, säger hon.

Malin har provat på flera olika idrotter. Tidigare har hon till exempel spelat innebandy och fotboll. Men det är simningen hon brinner mest för.

Malin berättar att hennes favoritsimsätt är bröstsim men hon gillar också att crawla.

– Jag är som en fisk i vattnet.

2018 var Malin med på Special Olympics Games i Göteborg och hon berättar att hon ser mycket fram emot sommarens tävlingar när de arrangeras i Malmö.

– Det var kul i Göteborg. Och det känns bra att det är på hemmaplan nu.

Inför Special Olympics Games i Malmö har Malin en speciell roll. Hon är nämligen idrottsambassadör för tävlingarna. Det innebär bland annat att hon kommer hjälpa till att synliggöra spelen. Syftet är att med hjälp av idrottare få fler personer med intellektuell funktionsnedsättning att upptäcka idrottsglädje och börja i en förening.

– Det är kul att vara idrottsambassadör faktiskt. Det är bra att vara en förebild för andra.

Hur tycker du att en idrottsambassadör ska vara?

– En förebild ska vara glad.

Special Olympics Games är Sveriges största breddidrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingen arrangeras i Malmö den 16-19 juni 2022.

Special Olympics Games är ett samarrangemang mellan Special Olympics Sverige, FIFH Malmö, Malmö Stad, Event in Skåne och Sigma Group AB.

>>Läs mer om Special Olympics Games på www.specialolympicsgames.se<<

Nyhetsarkiv