Blir det tredje gången gillt för Ricky Landgraff? Handbollsspelaren är återigen nominerad till Årets prestation inom Special Olympics på Parasportgalan.

mars 13, 2020 - 4:52 e m

”Hoppas det inspirerar andra att börja idrotta”

Handbollsspelaren Ricky Landgraff är en av de nominerade till Årets prestation inom Special Olympics. Priset delas ut på Parasportgalan den 30 mars. Det är tredje gången som Ricky Landgraff har chansen att vinna priset.

Läs mer: Parasportgalan görs om: ”Vill skapa gemenskap”

Hur känns det att vara nominerad?
– Det är ett kvitto på att man gör något bra. Det känns väldigt prestige- och ärofullt. När jag fick reda på att jag var nominerad igen fick jag en smärre chock.

Vad betyder det för dig att vara nominerad till priset?
– Efter alla timmar på gymmet och träningarna är det som sagt ett litet kvitto på att man gör någonting riktigt bra. Nu hoppas jag att folk ser att det går att ta sig högt även om man håller på med breddidrott. Jag hoppas också det inspirerar andra att börja idrotta.

Vilket är ditt bästa idrottsminne från 2019?
– Jag har många bra idrottsminnen från 2019. Vi gick igenom vår handbollsserien obesegrade och vann alla cuper vi var på. Det var jättehäftigt men det största minnet är absolut guldet på världsspelen i Abu Dhabi och att jag träffade min flickvän Catarina där.

Vad ser du fram emot mest i idrottsväg under 2020?
– Det jag såg fram mest emot har redan varit; Special Olympics Sweden Invitational Games där jag deltog i snöskolöpningen. Nu ser jag bland annat fram emot Stockholm Handboll Finals, Åhus Beachhandbollsfestival och seriespelet.

Läs mer:
De nominerade till Parasportgalan 2020 är …
Ricky Landgraff: ”Hoppas det inspirerar andra att börja idrotta”
Mike Malmer: ”Roligt att uppskattas för den man är”
Jimmy Andersson: ”Att vara nominerad känns väldigt stort och roligt”

Nyhetsarkiv