Kollage med fyra bilder. Den ena bilden visar fem personer som ställt upp sig bredvid Special Olympics Sveriges maskot Specia-lo. Den andra bilden visar två personer som spelar innebandy. Den tredje bilden visar en tjej som håller i en basketboll. Den fjärde bilden visar sex killar i träningskläder som håller om varandra.

februari 17, 2023 - 9:35 f m

Hitta din favoritidrott tillsammans med Sverigelaget!

I mars har du som har en intellektuell funktionsnedsättning och bor i Malmö kommun chansen att hitta din favoritidrott – samtidigt som du blir peppad och inspirerad av idrottarna i Sverigelaget.

Efter förra årets succé kommer prova på-idrottsdagen Special Olympics Day tillbaka till Malmö. Den 12 mars blir det massor av idrottsglädje i Baltiska träningshallen och på programmet står innebandy, bordtennis, basket, bungyrun och flera andra roliga aktiviteter.

– Det kommer att bli en fantastiskt rolig förmiddag med mycket rörelseglädje där vi hoppas att deltagarna hittar en favoritidrott som de vill börja med i en idrottsförening, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sverige.

På plats har deltagarna även möjlighet att träffa Sverigelaget. Sverigelaget består av ett 40-tal idrottare med intellektuell funktionsnedsättning som tagits ut för att tävla på Special Olympics World Games i Berlin i juni. Tävlingen är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning med över 7 000 deltagare från hela världen.

– Våra stjärnor i Sverigelaget är på plats för att inspirera deltagarna. De kommer att ge tips och råd och peppa alla som kommer och provar på, säger Linnéa Björndahl.

I samband med dagen hålls även ett besöksprogram. Besöksprogrammet
– På besöksprogrammet kommer vi att titta på resultatet av Special Olympics Games i Malmö förra året. Vi kommer också att blicka framåt – vad blir nästa steg, hur går vi vidare, säger Linnéa Björndahl.

Vad: Prova på-idrottsdag för personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras familjer.
När: Den 12 mars klockan 10.00-12.00.
Var: Baltiska träningshallen på Stadionområdet i Malmö.
Övrigt: Alla som deltar i dagen får medalj, t-shirt och fika.

Du anmäler dig till dagen genom att skicka ett meddelande med namn och hur många ni blir till david.fogelstrom@fifh.com.

Vid frågor, vänligen kontakta David Fogelström, projektorganisatör FIFH Malmö.
Tel: 076-320 71 47
Epost: david.fogelstrom@fifh.com

Special Olympics Day är ett samarbete mellan Special Olympics Sverige, Malmö stad, FIFH Malmö, Sigma Group och Mitsubishi Electric.

Nyhetsarkiv