Bilden är en halvkroppsbild på Mike Malmer i profil. Han har på sig en svart hoodie.

februari 14, 2022 - 2:57 e m

Mike Malmer – de aktivas representant – är en av ledamöterna i det nya I-rådet. 

Här är nya I-rådet

Parasport Sverige har fått ett nytt I-råd.
– Jag är säker på att vi tillsamman kommer att kunna driva på utvecklingen för idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning, säger Karin Riddar, National Director för Special Olympics Sverige.

Det är Parasport Sveriges styrelse som har tagit beslut om ledamöterna för I-rådet under 2022-2023. Rådet har som uppdrag att bistå styrelsen i frågor gällande idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning och inom det även verksamheten inom Special Olympics Sverige.

Förutom nya ledamöter är de också fler till antalet.

– Vi har utökat rådet för att matcha var vi befinner oss kopplat till kompetensstödsarbetet och inkluderingsprocessen. Tillsamman kommer vi att kunna driva utvecklingen för mer och bättre idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning framåt, säger Karin Riddar.

Hon fortsätter:

– Det är nio extremt kompetenta ledamöter med många tankar och idéer. Det känns som ett råd som är precis rätt för det arbete som ska göras.

I fredags träffades rådet digitalt för första gången för att lära känna varandra och diskutera det strategiska arbetet framåt.

– Mötet var jättetrevligt med många bra diskussioner. Tanken var att vi först skulle lära känna varandra men alla var väldigt sugna på att konstruktivt tänka på arbetet framåt. Så det var ett trevligt och konstruktivt möte.

 

I-rådet består av:

Karin Olsson Sandberg, ordförande
Mathias Kemi, expert kommersiella frågor
Mike Malmer, de aktivas representant
Jan-Olov Fredborg, ansvarig idrottsfrågor – vinter
Eddie Björketun, ansvarig idrottsfrågor – sommar
Eva Flygare Wallén, expert intellektuella funktionsnedsättningar
Göran Johansson, representant med familjefokus
Sussie Stjernström Olsson, representant med eventfokus
Andrea Davidsson, representant kompetensstöd

Nyhetsarkiv