Dressyrryttaren Hanna Lagerquist sitter på en häst under Special Olympics Games i Malmö.

mars 8, 2023 - 9:14 f m

Hanna Lagerquist ser fram emot Special Olympics World Games

I sommar är det dags för Special Olympics World Games i Berlin. Dressyrryttaren Hanna Lagerquist från Enköpings Ridklubb är en av idrottarna i Sverigelaget som åker till världsspelen.

Sverigelaget som Hanna Lagerquist är med i består av ett 40-tal idrottare med intellektuell funktionsnedsättning. Idrottarna tävlar i bland annat bowling, ridsport, judo och basket.

Som en del av förberedelserna träffas Sverigelaget i Malmö på ett förläger, så kallat Precamp. Där ska idrottarna fotograferas, filmas och prova kläder.
– Jag brukar mest umgås med ridgänget men det blir trevligt att träffa de andra deltagarna också, säger Hanna.

Special Olympics World Summer Games är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Tävlingarna i Berlin blir Hannas tredje världsspel.
– Jag ser fram emot att träffa nya och gamla kompisar och även att rida och ha kul, säger Hanna.

Sista dagen på lägret i Malmö arrangeras Special Olympics Day som är en prova på-idrottsdag där Sverigelaget ska inspirera deltagarna att prova på idrotter. För dressyrryttaren Hanna Lagerquist är idrotten viktig.
– Dressyren betyder att jag får komma ut och träffa vänner, även resa lite, säger Hanna.

Lägret arrangeras i Malmö den 10-12 mars och avslutas med Special Olympics Day. Special Olympics World Games hålls den 17-25 juni i Berlin och 7 000 idrottare från 190 länder väntas delta i tävlingarna.

Nyhetsarkiv