mars 19, 2019 - 11:27 f m

Guldtårar efter den perfekta avslutningen: ”Det är stort”

En fantastisk sammanhållning låg bakom dubbla guldmedaljer i sista tävlingen. ”Nu kan jag inte hålla tillbaka tårarna”. 

Sverigelagets bowlingdeltagare har under veckan i Abu Dhabi visat en fantastisk sammanhållning som i sin tur bidragit till att alla i laget har kunnat prestera på topp.

Inför tisdagens dubbelmatcher hade laget totalt kammat hem fyra medaljer. En siffra som skulle visa sig sluta på hela sex stycken. Varav fyra guld. Två av dessa – under dagens dubbelspel.

Rebecca Löfgren och Ida Lindberg spelade fantastisk bowling under hela matchen och med sina 786 poäng relativt enkelt säkra guldet framför Hong-Kong. Tjejerna visade inte bara prov på fin bowling, de visade också upp en glädje som smittade av sig på publiken. ”Let’s go Sweden” ekade i bowlinghallen under hela sista serien.

– Det hjälpte oss mycket, vi spelade ännu bättre när dem skrek och hejade. Dem var jätteduktiga, sa en rörd Rebecca Löfgren efter matchen.

Hur stort är det här? 
– Det är stort, jag vet inte vad jag ska säga.

Hur ska ni fira det här?
– Jag vet inte, tårta och kaka kanske.

Inte nog med att tjejerna tog guld. Jonathan Engström och Mattias Nilsson ville inte vara sämre. 890 poäng räckte hela vägen fram till guld och det var en överlycklig Mattias Nilsson efter matchen.

– Att få spela med Jonte och alla i laget har varit helt underbart, en väldigt fin upplevelse. Det här kommer man minnas resten av livet detta. Jag kan knappt hålla tillbaka tårarna kommer. Jag är så himla glad, tian var min mardröm inatt men jag tog den idag.

Därmed är sista matchen spelad för bowlinglaget och det är inte utan att det känns lite vemodigt att lämna Abu Dhabi efter dessa underbara veckor.

– Det är väldigt känslosamt, det har varit en fin upplevelse tillsammans med alla.

 

Nyhetsarkiv