juli 18, 2019 - 2:55 e m

Guldfirande på Heden för Gothia Special Olympics Trophy

Finalerna är spelade, medaljer och pokaler utdelade och för nionde året är Gothia Special Olympics Trophy avslutat. 

Det bjöds på kamp på plan som på läktaren när GSOT förflyttat sig från Kviberg till Heden. Finalen i grupp F mellan Älmhults IF och göteborgslaget Grunden Bois White bjöd på en läktarkamp när Grunden Bois och Ämhults klackar fyllde läktaren när de hejade fram sina lag i förmiddagssolen på Heden. På plan pågick en annan kamp, en kamp där Grunden visade sig vara starkast för dagen och spelade hem guldet i en match mot ett Ämhult som kämpade väl.
För göteborgsklubben blev det två guld av två möjliga då  även Grunden Bois Blue vann sin final i grupp B mot Special Olympics Lithuania 2 med 3-0.

Laget som fram till idag spelat tre finaler i GSOT och Kim Källström Trophy och kommit hem med silver varje gång fick äntligen sitt guld. Men det kom inte enkelt för Idrottsklubben Carlstad. Matchen mot BK Sport Mix krävde straffar för att avgöras.
– Så jäkla GÖTT är det! Äntligen! jublar en lättad och lycklig kapten för Carlstad efter matchen.

Special Olympics Hong Kong tog hem grupp E efter att ha ställts mot Finland i finalen. Långared BoIS fick en något annorlunda final när Special Olympics Tyskland var tvungna att lämna VO för att hinna med sitt flyg tillbaka hem. Matchen uteblev men det stoppade inte Långared från att fira med segerdans på plan.

Ryssland fick ingen revansch från gruppspelet, Litauen var för starka även denna gång och tog hem guldet i grupp A.

Efter bronsmatcher och finaler väntade medaljcermoni där vardera lag fick ta emot medalj samt publikens jubel och applåder.
Gothia Special Olympics Trophy har för nionde året spelats klart. Nu är det bara att ladda om inför nästa år då cupen firar 10 år.

Frossa i bilder från fotbollsfesten Gothia Special Olymoics Trophy här.

Nyhetsarkiv