september 13, 2018 - 2:26 e m

Grupp i Botkyrka samlade in flest kilometer

Enskilda Placeringar (Daglig Verksamhet) i Botkyrka kommun är den grupp som samlat in allra flest kilometer under första året av Special Olympics-klassikern. ”Vinsterna är så många och glädjen att få träna och utvecklas tillsammans är svårslagen!”

4 317 kilometer under ett år, det är den otroliga siffran på hur många kilometer som Enskilda Placeringar (Daglig Verksamhet) i Botkyrka kommun har samlat in under första året under Special Olympics-klassikern.

Såhär säger Malin Persson som är verksamhetsledare för daglig verksamhet på företag om året som varit.

Hur tycker du Special Olympics-klassikern har fungerat för er?
– Det har varit en enorm hjälp att komma i rörelse.

Vad har varit det bästa?
– Förutom de givna hälsovinsterna som motion och en balanserad kost ger så har det bästa varit gemenskapen. Våra deltagare har sin Dagliga Verksamhet (LSS) fördelad på lika många arbetsplatser som individer. Träningen ger dem tillfälle att träffa och peppa varandra. Klassikern har verkligen varit en vinst – både socialt och för hälsan!
– Som avslutning på vår klassiker åkte vi ned till Göteborg och tävlade i ”Special Olympics Games”, det var en alldeles fantastisk upplevelse som förutom tävlandet bjöd på Liseberg, konsert och restaurang besök. En riktigt höjdpunkt för alla som var med. Onekligen fungerade också Göteborgsresan som en alldeles utmärkt morot för träningen och genomförandet av klassikern.

Vad har det gett er?
– Som jag var inne på ovan så har det förutom hälsomässiga effekter en stor vinst socialt. Dessutom har det öppnat upp ögonen för andra träningsformer än de som de tidigare varit vana vid.

Kommer ni att köra nästa år igen?
– Vi är redan igång! Första året var det första för oss, så nu till år två satsar vi på att bli ännu bättre. Vi har inlett ett samarbete med Actic här i Botkyrka. Vår första gren i årets upplaga är cykling, så varje torsdag kör vi nu spinning på Acitc. När följer simning och där samarbetar vi med kommunens badhus och kommer förutom själva simningen också att prova på vattengympa.

Vad skulle du säga till dem som inte varit med?
– Till de som inte varit med tidigare så säger jag – KÖR! Vinsterna är så många och glädjen att få träna och utvecklas tillsammans är svårslagen.

Nyhetsarkiv