juli 16, 2019 - 7:26 f m

Gothia Special Olympics Trophy 2019 är igång!

Kvalificeringsmatcher och invigning två gånger om, det är vad första dagen i Gothia Special Olympics Trophy har handlat om.

I vanlig ordning inleddes GSOT med kvalificeringsmatcher för att se till att alla lag och spelare får en så rättvis och rolig cup som möjligt.

Kvalificeringsmatcher är däremot inte det enda som ska hinnas med under första cupdagen. En egen invigning där varje nation marscherar in framför läktaren på Kviberg är även det en tradition. Bakom skylten med ländernas namn följer ett tåg av spelare från olika lag. Spelare som har kommit till Göteborg för att under fyra dagar delta i sommarens fotbollsfest.
Med alla nationer och spelare på planen kliver invigningens huvudperson och tillika en av grundarna för Gothia Special Olympics Trophy, Kim Källström in på planen och det är ingen tvekan om vem som är populärast under invigningen, både hos de svenska och de internationella lagen.
Efter att Gothia Cup-eden avlagts kunde invigningen avslutas och kvalificeringsmatcherna fortsätta. Dagens sista match spelades vid 15-tiden och indelningen av de 30 lagen kunde därefter börja.

Men dagen slutar inte där. Gothia Cup ska först invigas på Ullevi och här väntade en riktig show. Sång, dans och inmarsch på innerplan pågick under kvällssolen.
Jonathan Hesslegård från Fässbergs IF var en viktig del av invigningen då han, som representant för Sverige, lade handen på Gothia-pokalen och läste cup-eden inför ett fullsatt Ullevi.

Öppningsceremonin på Ullevi är slut för i år men Gothia Cup och Gothia Special Olympics Trophy har bara börjat.

För att få koll på vilket lag som spelar i vilken grupp, vilken plan och vilken tid så är Gothias hemsida eller app (Gothia Cup) bästa sätt att följa spelschema och resultat på.
Har du inget speciellt lag du följer men är intresserad av att titta fotboll så är det Kviberg som gäller under tisdag och onsdag, på torsdag är det finaler och de spelas på Heden.

 

Nyhetsarkiv