Funkisfonden

Tillsammans kan vi se till att fler aktiva får möjligheten att tävla för Sverige på Special Olympics World Games. Hjälp oss att sätta ljus på hur viktigt fysisk aktivitet är för personer med intellektuell funktionsnedsättning och vilka svårigheter alla med intellektuell funktionsnedsättning som vill delta i idrott, ställs inför.

Insamlade kronor

190 515 kronor

Om Funkisfonden

Funkisfonden grundades 2019 på initiativ av Danir AB och Sigma Group. Syftet var, och är fortfarande, att lyfta frågan om idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Gruppen har i allmänhet fler hälsoproblem än resten av befolkningen och därför är det särskilt viktig att idrott och motion blir tillgängliga för den.

 

Mer rörelse, mer idrott

Idrott och motion måste bli tillgängligare för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Många i gruppen går igenom grundskolan utan möjlighet till fysisk träning. Skälen till detta är många men i huvudsak beror det på att skolorna har lite kunskap i hur man gör idrott tillgängligt för alla.

Många av de som tävlar och idrottar i dag börjar i vuxen ålder då det inte finns så många idrottsklubbar som har en organisation eller resurser för att ta hand om dessa idrottare.

Att fler blir mer aktiva är avgörande och Funkisfonden vill vara en del av förändringen.

 

Hit går pengarna

Pengarna som samlas in går till Special Olympics Swedens verksamhet, till att ge fler personer med intellektuell funktionsnedsättning möjlighet till idrott och till att ge fler aktiva möjligheten att delta i Special Olympics World Games.

 

För mer information, kontakt oss på info@specialolympics.se