mars 12, 2019 - 9:53 f m

Kamerateam följer Sverigelaget i Abu Dhabi

Sverigelagets resa blir en dokumentärserie.
Inför och under världsspelen i Abu Dhabi följer ett kamerateam atleterna nära.
– Det har varit en häftig resa fram tills nu och och det är egentligen nu det börjar, säger filmaren och fotografen David Bicho dagarna före invigningsceremonin.

Sverigelaget befinner sig just nu i Abu Dhabi för att delta i Special Olympics World Summer Games. Med sig har de ett filmteam som dokumenterar resan och följer några av deltagarna.

– Vi kommer att följa dem under förberedelserna, förhoppningsvis under tävlingarna och på fritiden. Vi kommer att vara med i både med- och motgångar och förhoppningsvis när de tar medalj. Jag tror att truppen har bra vinstchanser, det känns som det finns många guldmedaljörer här, säger David Bicho på Bicho productions.

Han berättar att det hittills har varit en spännande och personligt utvecklande resa för hela teamet.
– Alla i teamet känner att vi har vuxit som människor bara genom att ha lärt känna atleterna och varit med på deras resa. Det är som att se en pil spännas på en båge och vi är glada att vi kan vara med när pilen släpps.

Parasport Sverige är initiativtagare till produktionen och tanken är att materialet som samlas in i Förenade Arabemiraten ska mynna ut i en dokumentärserie på sex delar. Serien kommer att ta med tittarna på både en yttre och inre resa.

– De blir en yttre resa där vi får den tydliga berättelsen med träning och tävling, men även den inre resan hos deltagarna, utmaningar som de tar sig förbi och övervinner och hur de växer ännu mer som människor, säger David Bicho.

Special Olympics World Summer Games pågår till den 21 mars och är det största humanitära idrottsevenemanget i världen i år. På torsdag eftermiddag lokal tid hålls invigningen i Zayed Sports City Stadium.

Håll utkik på specialolympics.se samt i våra sociala medier för att få mer information om när och var dokumentärserien släpps.

Nyhetsarkiv