juni 21, 2021 - 9:58 f m

Fem anledningar till att vara volontär

Special Olympics Games är möjligt tack vare volontärer. Att vara volontär är både roligt, utbildande och en upplevelse att bära med sig hela livet. Här är fem anledningar till att bli volontär.

Det känns bra att hjälpa andra. Volontärarbete handlar om att ge tillbaka till samhället och göra skillnad. Genom att hjälpa till som volontär på spelen hjälper du idrottarna att uppnå sina drömmar samtidigt som du bidrar till bättre hälsa och en mer inkluderande idrottsrörelse och samhälle.

Utvecklas som person. Volontärarbete är det perfekta tillfället att lära sig nya saker och utveckla nya färdigheter. Som volontär kommer du att möta nya utmaningar och lära dig saker du annars inte hade lärt dig. Det är inte bara bra för din personliga utveckling utan också för ditt cv.

Gör skillnad. Att hjälpa till på Special Olympics evenemang är att göra skillnad både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Special Olympics verkar för en mer inkluderande idrottsrörelse såväl som ett mer inkluderande samhälle.

Förebild för andra. Att hjälpa till som volontär kan leda till att andra blir inspirerade och själva väljer att engagera sig.

Det är roligt. Det är roligt att hjälpa till som volontär. Du träffar nya människor som delar dina intressen och passioner samtidigt som ni skapar en stark gemenskap. Att se glädjen hos de aktiva är någonting som garanterat smittar av sig.

Nyhetsarkiv