Linnéa Björndahl, ansvarig Special Olympics Sverige.

juli 15, 2020 - 7:00 f m

Det här är Special Olympics ambassadörsprogram

Sedan i vintras är ett tiotal idrottare ambassadörer för Special Olympics Sverige.
– Vi har samlat idrottare från vinter- och sommaridrotter som är förebilder inom Special Olympics. De ska vara våra ansikten utåt, säger Linnéa Björndahl, ansvarig för Special Olympics Sweden.

I vintras utbildade Special Olympics Sweden sina första ambassadörer (messengers).
– Ambassadörsprogrammet är till för att idrottarna själva ska ha sina förebilder som de kan se upp till, att de har sina förebilder som för idrottarnas talan och gör så att hela Special Olympics drivs framåt. Det handlar om att vi tillsammans ska skapa en idrottsrörelse med fler personer med intellektuella funktionsnedsättningar och då ska det vara de aktiva som styr, säger Linnéa Björndahl.

Utbildningen lägger stort fokus på att stärka ambassadörerna som unga ledare och få dem att ta klivet fram – inte bara på idrottsarenan utan om allt från mediauppdrag till politiska sammanhang.
– Jag vill vara ambassadör för jag vill dela min kunskap med alla andra och hoppas att de också vill börja idrotta och träffa kompisar och må bra. Då kan de komma till mig så kan jag ta det vidare så vi kan förbättra det så som de vill ha det, säger ambassadören Kim Nilsson.

Nyhetsarkiv