Bilden är ett montage som visar de nominerade till Årets prestation inom Special Olympics.

april 19, 2023 - 9:10 f m

De kan vinna pris på Parasportgalan

Mike Malmer, Camilla Nilsson och Isak Langfors har alla chansen att vinna pris på Parasportgalan 2023.

Det har åter blivit dags att hylla de främsta prestationerna och förebilderna inom svensk parasport. Den 5 maj arrangeras Svenska Parasportgalan i Göteborg. Totalt ska det delas ut priser i sju kategorier.

I kategorin Årets prestation inom Special Olympics är Mike Malmer, Camilla Nilsson och Isak Langfors nominerade. Priset presenteras av Sigma Group, huvudsponsor till Special Olympics Sverige. Nomineringstexterna hittar du nedan.

Mike Malmer, Västerås judo

Arbetet Mike Malmer gör för parasporten och Special Olympics är svårt att beskriva. Mike tar sig ständigt an nya utmaningar och med sin positiva inställning lyckas han både få personer, organisationer och andra aktörer att vilja utveckla idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. I rollen som ambassadör för Special Olympics Sverige föreläser han, sprider glädje och lockar fler till föreningsidrotten. Inget är omöjligt när det gäller Mike.

Camilla Nilsson, FIFH Malmö

Camilla Nilsson var en aktiv tävlingsambassadör inför Special Olympics Games i Malmö. Ett uppdrag som hon genomförde med bravur. Camilla medverkade på idrottsdagar för att få andra att bli intresserade av idrott och hon satsade själv fullt ut med sitt innebandylag. Camilla har fortsatt att sprida rörelseglädje även efter Special Olympics Games, vilket kommer göra att fler vill vara med och idrotta. Vi behöver fler som Camilla.

Isak Langfors, IFK Tumba/Uppsala Basket

Med engagemang och ett stort hjärta har Isak Langfors tränat barn med funktionsnedsättning. Isak har själv varit engagerad inom basket sen han var 14 år, och dessutom valt att långpendla från Uppsala för att spela handboll i IFK Tumba. Trots att Isak har fullt upp med jobb och andra aktiviteter har han alltid prioriterat idrott för sitt välmående och har ett enormt engagemang för att få andra att röra på sig.

Alla priser och nominerade kan du läsa om på parasport.se.

Nyhetsarkiv