Ryttarna Rebecka Mårtensson och Jimmy Andersson hyllas på Friends Arena för sina insatser på Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi.

januari 20, 2021 - 9:39 f m

De kan bli Stjärnornas stjärna på Ryttargalan

Rebecka Mårtensson och Jimmy Andersson kan bli Stjärnornas stjärna på Ryttargalan 2020. Medaljörerna från Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019 är två av de nominerade till publikpriset.

Rebecka och Jimmy är i fint sällskap. Bland de 20 nominerade finns ryttare, kuskar och förebilder som gjort stora avtryck inom ridsporten. Bland annat Rolf-Göran Bengtsson, hoppning, Malin Baryard Johnsson, hoppning, Iréne Slättengren, paradressyr, och Louise Etzner Jakobsson, paradressyr.

Gemensamt för de nominerade är att de under 2000-talet på olika sätt utvecklat ridsporten och inspirerat både dagens och framtidens ridsportsgenerationer.

Så går omröstningen till

Stjärnornas stjärna är ett publikpris. Det innebär att allmänheten har möjlighet att rösta fram sin favorit. Omröstningen är digital och du hittar den genom att klicka på följande länk: Rösta fram Stjärnornas stjärna

Röstningen sker i tre omgångar. Den första startar den 17 januari och då går det att rösta på de 20 nominerade.
Den andra omgången startar fredagen den 22 januari och då går det att rösta på de tio som fick flest röster i den första omgången.
Den tredje omgången startar den 27 januari och då är det fem stjärnor kvar att rösta på.

De tre som får flest röster presenteras på Ryttargalan 2020. I år tar den form av en digital och direktsänd gala som sänds den 28 januari 2021 med start klockan 20.00.

Motiveringen för Rebecka Mårtensson

Rebecka och hästen Asparagus blev en ”perfect match” som fattade galoppen tillsammans och bärgade dressyrsilver i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi 2019, världens största tävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Motiveringen för Jimmy Andersson

Med ändrade kost- och motionsvanor satsade Jimmy målmedvetet mot medalj –  och höll vad han lovade. Med knivskarpt fokus red han hem ett stolt dressyrsilver med hästen Athlone i Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi 2019.

Länk: Läs mer om nominerade och lägg din röst

Nyhetsarkiv