juli 17, 2019 - 5:27 e m

Dags för final i Gothia Special Olympics Trophy

Tredje dagen är färdigspelad och så även gruppspelsmatcherna, nu väntar placeringsmatcher och finaler i Gothia Special Olympics Trophy. 

30 lag från 14 olika nationer har kämpat på Kvibergs fotbollsplaner under två dagar fyllda av fotboll, kamp och glädje. I grupper med fem lag i varje går ettan och tvåan till final, medan trean och fyran spelar om bronset.
Under gruppspelet har GSOT spelat sina matcher på Kviberg plan 8A, B och C men nu får finallagen förflytta sig till Heden. Det är på planerna 5 och 6 som det ska avgöras vilket lag som vinner guld och vilka som tar hem ett silver.

Med en match kvar för dagen stod det klart att Långared BoIS, som spelade till sig ett silver förra året, tagit sig till ännu en final.
– Vi är i FINAL! Med armarna i luften och ett brett leende skriker Hanna Fast ut lyckan efter matchen mot Special Olympics Belgium.

I finalen väntar Special Olympics Germany. Tyskarna laddar upp genom att spela lite beachvolleyboll på Players Party ikväll medan Långared åkte hem för att ladda batterierna inför morgondagens final.

Första finalen går av stapeln kl. 10.30 och sista blåses igång kl. 12.00, därefter väntar en medaljcermoni innan Gothia Special Olympics Trophy är slut för i år.

Följande lag är i final:

Grupp A
Special Olympics Lithuania 1 vs Special Olympics Russia

Grupp B
Grunden Bois Blue vs  Special Olympics Lithuania 2

Grupp C
BK Sport Mix vs Idrottsklubben Carlstad

Grupp D
Germany vs Långared BoIS

Grupp E
Hong Kong vs Finland 2

Grupp F
Älmhults IF vs Grunden Bois White

 

 

Nyhetsarkiv