juni 23, 2023 - 9:09 e m

Dag 6: Personligt rekord i ösregn – och Sverige klart för basketfinal

Den svenska baskettjejerna är klara för final efter vinst mot Kina. Och Alexander Lilliesköld tog sig över fem meter i längdhopp för första gången i karriären – trots ösregn.

Basket
Semifinal gällde för baskettjejerna. Kina svarade för motståndet. Det blev en tämligen enkel seger för tjejerna som vann med 34-3 inför storpublik. Därmed är de klara för final mot Indien i morgon, lördag.

Bordtennis
Ester Hultman slutade på fjärde plats i bordtennisens finalspel.

Bowling
I bowlinghallen var det dags för singelspel för damerna. Lisa Nordström Green bärgade sitt tredje guld på lika många starter, Ulrika Persson sitt andra på lika många starter. Rebecca Gustavsson slutade på fjärde plats.

Friidrott
För de svenska friidrottarna stod finaler i längdhopp och 400 meter på schemat.
Alexander Lilliesköld var först ut. Tre gånger tidigare har han varit snöpligt nära att hoppa fem meter – men landat på 4,99. I dag slog han äntligen till med nytt personligt rekord. I tävlingens första hopp drog han till med 5,08 meter vilket även resulterade i en silvermedalj.
Joel Reinholdsson fick det inte riktigt hoppningen att stämma och slutade på en femte plats.
Emma Eriksson missade en topp tre-placering precis. Hon slutade fyra.
Lina Hedberg skulle ha sprungit 400 meter på eftermiddagen men på grund av kraftigt regn kastades schemat om. 400 meter avgörs istället på söndag medan stafetterna, som egentligen skulle ha arrangerats då, både har semifinal och final i morgon.

Golf
Tävlingarna avslutade.

Judo
På fredagen var det dags för Hugo Kasimir att gå upp på judomattan. Och det gick bra för honom. Med sig hem har han två bronsmedaljer.

Simning
Ingen tävling för svenskarna.

Nyhetsarkiv