juni 22, 2023 - 11:17 e m

Dag 5: ”En stor sak som jag fått vara med på”

Trots att solen gassade över Berlin på torsdagen fortsatte medaljerna att regna. När dagen var slut hade Sverigelaget samlat ihop inte mindre än elva stycken. ”Det känns overkligt”, säger golfspelaren Ida Rosén.

Basket
Vilodag. I morgon semifinal mot Kina.

Bordtennis
På torsdagen var det dags för Tobias Hansson att kliva in i bordtennisen. Tobias började bra och var obesegrad inför den sista och direkt avgörande matchen – som slutade med förlust. Därmed vann han silvret.

Bowling
Vilodag.

Friidrott
För de svenska friidrottarna innebar torsdagen första möjlighet till medalj. Och det blev det genom Emma Ericsson i kulstötning. Hennes längsta stöt mätte 8,89. Den här dagen var centimetrarna på Emmas sida. Till fjärdeplatsen skilde det bara en centimeter.
Lina Hedberg kom trea i sin semifinal på 400 meter. Tiden blev 1.15,84.
Joel sprang semifinal på 100 meter och gick i mål på tiden 11,46.

Golf
På den sista och avslutande dagen tog golfspelarna storslam. Markus Björkmarker bärgade guldet precis som Ida Rosén. Erik Söderdahl spelade till sig en fin andraplats – bara ett slag bakom segraren. Mathias Eriksson vann brons.

Judo
Medaljerna regnade även över dagens fyra svenska tävlande i judo. Elias Wihrén och Emelie Normann fick båda med sig en silverpeng hem, Jonna Engström och Johanna Nordgaard tog brons. ”Det här är en stor sak som jag har fått vara med på”, säger Elias Wihrén.

Ridning
Svenskarna har tävlat färdigt.

Simning
Felix Persson simmade hem ett guld på 100 meter ryggsim. Tiden blev 1.12,12. Och Edit Sjöstrand kom fyra på samma distans med tiden 1.36,01. Hon slog sitt personliga rekord med två sekunder.

Länk: Se alla bilder från Sverigelaget på Special Olympics World Games

Länk: Resultat från Special Olympics World Games

Nyhetsarkiv