juni 21, 2023 - 6:19 e m

Dag 4: Medaljregn över svenska ryttarna

Onsdagen var fylld med kämparglöd och glädje. Personliga rekord krossades, lagandan segrade och det regnade medaljer över de svenska ryttarna  Så gick det för svenskarna på den fjärde tävlingsdagen på Special Olympics World Games i Berlin.

Basket
Sverige ställdes mot Kina under onsdagsförmiddagen vann enkelt med 13-2 där Sverige visade upp vilken fantastisk lagmaskin dem är. Lagmoralen är på topp för det svenska basketlaget.

Bordtennis
Vilodag.

Bowling
I arenan Bowling World stod dubbelspel på programmet. Lisa Nordström Green och Larry Johansson, som var med och tog guld i gårdagens lagtävling, slog till med ytterligare en guldmedalj. Marcus Mårtensson och Eddie Engström tog silver. Bowlinggänget nöjde sig inte där. På eftermiddagen slog Ulrika Persson och Rebecca Gustafsson till med ytterligare ett guld.

Friidrott
Samtliga friidrottare var igång på onsdagen. I längdhoppet slog Joel Reinholdsson till med 5,65 meter, nytt personbästa med 26 centimeter och längsta hopp i sin grupp. Han sprang också 100 meter på 11,69 sekunder. Med den tiden var han snabbast i sin grupp.
Alexander Lilliesköld hoppade 4,99 meter i semifinalen i längd, vilket också var längst i hans grupp.
Lina Hedberg sprang 100 meter på 15,37 i sin kvartsfinal och kvartsfinal på 400 meter på 1.18.77.
Emma Ericsson hoppade 4,56 meter i sin längdhoppssemifinal.

Golf
Första tävlingsdagen för golfspelarna och de höll nerverna i styr och spelade strålande fin golf. I morgon, torsdag, avslutas tävlingen.

Judo
Vilodag.

Ridning
Vilket medaljregn de svenska ryttarna bjöd på. Chatrine Csoré tog hem guld i Level B D1 och Hanna Lagerquist tog brons i Level B D7.

Simning

Emilia Ljungren har haft en intensiv dag i Berlin. Först blev hon fyra på 100 meter bröstsim för att sedan bli femma på 200 meter frisim där hon dessutom putsade sitt personliga rekord med hela 5 sekunder. Gustav Ljungberg var även han igång under dagen och fyra på 100 meter bröstsim med nytt personligt rekord.

Länk: Se alla bilder från Sverigelaget på Special Olympics World Games

Länk: Resultat från Special Olympics World Games

Nyhetsarkiv