Svenska brottningsförbundets logotyp.

mars 12, 2020 - 11:42 f m

Brottningsförbundet satsar på inkludering: ”Väldigt roligt”

Med projektet En brottarmatta utan gränser vill Svenska Brottningsförbundet göra Brottningssverige mer inkluderande. 

Det treåriga projektet har beviljats medel av Allmänna arvsfonden och syftet är att utveckla målgruppsanpassad brottning för barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning.
– Det känns väldigt roligt att Allmänna arvsfonden beviljade vårt projekt. Detta kommer att hjälpa svensk brottning att bli ännu mer inkluderande och göra brottningen tillgänglig för alla, oavsett bakgrund, kön, ålder och eventuell funktionsvariation, säger Samuel Lund, generalsekreterare på Svenska Brottningsförbundet, i ett pressmeddelande.

Efter projekttiden är målet att 15 föreningar ska erbjuda verksamhet och att brottning för personer med funktionsnedsättning ska bli en del av förbundets ordinarie verksamhet. Med från start är föreningarna Umeå Brottning och Västerås BK Brottning.
– Att vara med och få starta upp denna verksamhet känns fantastiskt. Vi hoppas och tror att denna satsning kommer att bidra till att fler människor hittar rörelseglädje och blir mer fysiskt aktiva i en inkluderande verksamhet, säger Carina Lundgren från Umeå Brottning i pressmeddelandet.

Nyhetsarkiv