Andreas Enberg, barn- och ungdomsansvarig i SBBK.

augusti 28, 2019 - 2:35 e m

Basketledaren om School Days: ”Är en jättemöjlighet”

Det blev en fartfylld och glädjefull dag när Special Olympics School Day intog Södertälje.
– Det här är en jättemöjlighet. Vi möts lite på halva vägen så här – föreningarna och barnen, säger basketledaren Andreas Enberg.

På onsdagen arrangerades Special Olympics School Day – den populära idrottsdagen för särskolan – i Täljehallen.
En bra bit över 100 barn och ungdomar deltog under dagen. De fick bland annat prova innebandy, friidrott, fotboll och basket.
– Det har varit rörelseglädje skulle jag sammanfatta det som. Det är fantastiskt att se barnens glädje och deras nyfikenhet att testa nya saker, säger Andreas Enberg, barn- och ungdomsansvarig i Södertälje basketbollklubb, SBBK, som höll i en station.

Andreas Enberg, som varit ledare inom basketen i 15 år, berättar att det är tredje gången som SBBK är med på en Special Olympics School Day.
– Delvis är vi med för att vi tycker att den här målgruppen är en målgrupp som ska ges möjligheterna att inkluderas i vår förening. Vi är en så pass stor förening att vi ska ha plats för alla. Alla som vill vara med och spela basket ska kunna vara det, säger Andreas Enberg.

Han ser också School Day som ett bra tillfälle för föreningar att visa upp sina respektive verksamheter, knyta nya kontakter och förhoppningsvis få fler barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning att söka sig till en idrott.
– Det här är en jättemöjlighet. Vi möts lite på halva vägen så här – föreningarna och barnen. Genom samarbete mellan skola, Special Olympics och föreningar får de möjligheter att prova på idrotter som de kanske inte hade provat annars, säger Andreas Enberg.

Special Olympics School Day Södertälje

Nyhetsarkiv