Jimmy Andersson, dressyr, kan bli Stjärnornas stjärna på Ryttargalan 2020.

januari 28, 2021 - 8:27 f m

”Att vara en av de fem som är kvar är stort”

I kväll utses Stjärnornas stjärna på Ryttargalan. Special Olympics-ryttaren Jimmy Andersson är en av de som kan ro hem publikpriset.
– Att vara en av de fem som är kvar är stort. Tänk om jag skulle ta mig hela vägen i röstningen, säger han.

Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Louise Etzner Jakobsson och Patrik Kittel är några av de världsstjärnor inom ridsporten som var nominerade till priset men som försvunnit i röstningsomgångarna.

Av de tjugo som var nominerade från början återstår nu fem. Kvar är Jimmy Andersson – silvermedaljör från Special Olympics World Games i Abu Dhabi 2019.
– Det känns häftigt att vara nominerad  tillsammans med mannen, myten, legenden Patrik Kittel och även de andra stjärnorna så klart. Jag känner att jag växer inom ridsporten och det känns sjukt kul att svenska folket har förtroende för mig och röstar på mig, säger Jimmy Andersson.

Jimmy Andersson är i fint sällskap. Kvar i tävlingen är följande kvartett:

  • Linda Algotsson, fälttävlan
  • Peder Fredricson, hoppning
  • Rolf-Göran Bengtsson, hoppning
  • Marie Kahrle, sportkörning enbet

Länk: Rösta fram Jimmy till Stjärnornas stjärna

De tre som får flest röster presenteras på Ryttargalan i kväll (torsdag den 28 januari). Galan tar i år ett digitalt format och visas på Svenska Ridsportförbundets Facebook och Youtube-kanal, samt hos Equisport. Sändningen startar klockan 20.00.
– Jag ska absolut kolla på galan. Jag ska titta på den tillsammans med min faster, min mamma och min styvpappa. Jag tror känslan kommer att vara enormt stor, säger Jimmy Andersson.

Vad skulle det betyda för dig att bli Stjärnornas stjärna?
– Skulle jag mot all förmodan vinna rubbet kommer det nog tårar och glädje. Jag kommer att bli så pass glad, stolt och lycklig att det inte finns ord för det, säger Jimmy Andersson.

Omröstningen pågår även under torsdagen. Lägg din röst på www.ryttargalan.se.

Läs mer: Rösta fram Jimmy Andersson till Stjärnornas stjärna
Läs mer: Rebecka och Jimmy ett steg närmare att bli Stjärnornas stjärna
Läs mer: De kan bli Stjärnornas stjärna på Ryttargalan

 

Nyhetsarkiv