maj 5, 2019 - 12:00 e m

Åsa Llinares Norlin ny ordförande för Parasport Sverige

Stockholmaren Åsa Llinares Norlin, har valts som ny ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Under helgen var det förbundsmöte i Stockholm där det bland annat beslutades att Åsa Llinares Norlin får förtroendet som ny Ordförande för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

– Jag känner mig väldigt stolt och hedrad över förtroendet. Parasporten står för idrottens mest dynamiska miljö och det känns otroligt starkt att vi tillsammans skapar den. Jag känner också att vi i den nya i styrelsen har fått ett lag som kan fortsätta utveckla parasporten väl under kommande år, säger Åsa Llinares Norlin.

Parasportens pågående inkluderingsresa, den till Special Olympics World Winter Games 2021 så viktiga folkhälsosatsningen och utvecklingen av den Paralympiska elitidrotten är tre områden som Llinares Norlin och den nytillträdda styrelsen kommer att arbeta vidare med. 

– Det är en spännande utmaning och den utvecklingen som vi står inför kommer att göra oss ännu bättre. Vi kommer att förändras och bli starkare. 

Vad kommer du främst ta med dig från helgen? 

– Engagemanget. Vi har ett enormt driv inom parasporten och vår magnifika historia som vi sett under helgens 50-årsjubileum. Vår verksamhet har gjort och gör otroligt mycket, utvecklas snabbt och verkar inte sluta med det. 

Vad händer härnäst?

– Nu kommer vi i styrelsen börja planera för en träff med våra distrikt till hösten. Sen ska vi också jobba för att få OS och Paralympics till Sverige 2026 – för det skulle ge parasporten ett ännu större momentum och stärka oss för en lång tid framöver.

Samtliga val till Förbundsstyrelse för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté 2019-2021 är:

Förbundsordförande

Åsa Llinares Norlin, Stockholm

Ledamöter

Patrik Modin, Östersund 

Thomas Wilhelm, Stockholm

Ellis Kivi, Stockholm

Jan Björfeldt, Mjölby

Karin Olsson Sandberg, Stockholm

Mathias Kemi, Vaxholm

Mandatperioden för två ledamöter löper vidare till 2021 för:

Harriet Tiderman Säfwenberg, Stockholm

Sussan Eriksson, Stockholm

Nyhetsarkiv