Årets roligaste tävling närmar sig: ”Känns väldigt bra”

Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 nalkas. Om några dagar är det dags för årets roligaste tävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning.
– Det känns väldigt bra, säger Gerda Nilsson Tjernström, Games Director.

Det som var tänkt som en förfest är nu det stora kalaset. Special Olympics Sweden Invitational Games 2020 är bara några dagar bort och Gerda Nilsson Tjernström, Games Director, ser fram emot tävlingarna mycket.

– Trots att vi ställde in känns det väldigt roligt att det snart är dags för Special Olympics Sweden Invitational Games, säger hon.
– Hela organisationen är inställd på att göra bästa möjliga av evenemanget. De som kommer nu kommer att få extra allt eftersom det här evenemanget numera är huvudnumret.

Den 28 januari anländer de internationella delegationerna till Åre Östersund Airport. Därefter väntar några dagar där de får lära känna regionen genom Host Town Experience.
– Jag ser mycket fram emot att de första delegationerna anländer till Åre Östersund Airport, att de första deltagarna sätter ner foten på jämtländsk mark, säger Gerda Nilsson Tjernström.

Efter Host Town drar tävlingarna i gång med allt vad det innebär. Öppningsceremoni, town festivals, divisioneringar, Healthy Athletes och tävlingar avlöser varandra.
– Jag hoppas att deltagare, ledare, volontärer och besökare får en härlig upplevelse. Det jag hoppas på mest är att evenemanget ska få en bestående effekt. Att vi lyckas fånga upp hela det engagemang skapats regionalt, i kommunen, på Mittuniversitetet så att vi kan fortsätta jobba med folkhälsosatsningen. Jag hoppas att de arrangerande klubbarna tar med sig en erfarenhet och inspiration, säger Gerda Nilsson Tjernström.