Isak Langfors, ambassadör för Special Olympics Sverige.

november 28, 2019 - 12:04 e m

Isak Langfors deltog I Global Youth Leadership Summit på Special Olympics World Games i Abu Dhabi i mars 2019. På bilden syns han på avslutningsceremonin där världsspelen lämnades över till Sverige.

Ambassadören: ”Kul att få vara en av de första”

Han vill ge vägledning och sprida kunskap. Isak Langfors är en av Special Olympics Sveriges första ambassadörer.
– Jag tror det kommer att bli ett ganska vasst och sammansvetsat gäng, säger han.

Isak Langfors är 24 år och bor i Uppsala. Där är han engagerad i Siriusbollen som ungdomsledare för personer med intellektuell funktionsnedsättning.
För honom var det självklart att tacka ja när han fick frågan om att bli en av de första ambassadörerna för Special Olympics Sverige.
– Det är kul att få vara en av de första. Samtidigt känner jag lite press då vi ska sätta grunden för det ambassadörerna ska göra, säger han.

LÄS MER: Special Olympics Sverige har fått sina första ambassadörer

I helgen hölls de första utbildningsdagarna och ett tiotal ambassadörer samt ett antal mentorer – som ska hjälpa ambassadörerna – träffades i Stockholm.
– Första dagen har varit en bra sammankoppling för att kunna se klarare mål och vad vi som Special Olympics-ambassadörer ska vara med och bidra med framöver, säger Isak Langfors.

Gruppen av ambassadörer och mentorer består av människor i alla åldrar, något Isak Langfors ser som en fördel.
– Jag tycker gruppkemin känns bra och jag är tacksam att få vara en del av den. Det är olika åldrar på alla och det ser jag som en fördel. Jag tror det kommer bli ett ganska vasst och sammansvetsat gäng, säger Isak Langfors.
Vilken sorts ambassadör vill du vara?
– Jag vill vara en ambassadör som ger vägledning och hjälper andra i viktiga frågor och i kunskapsbiten – jag får kunskap och kan ge kunskap tillbaka.

 

Nyhetsarkiv