I samband med Storsjöcupen arrangeras en vänskapsmatch mellan allsvenska Östersund FK och ett parafotbollslag med internationell prägel.

juli 1, 2019 - 9:00 f m

Parafotbollslag ställs mot allsvenskt motstånd

Den allsvenska tabelltian Östersunds FK – mot ett parafotbollslag med internationell prägel. På onsdag ställs lagen mot varandra i en vänskapsmatch i Östersund.

I samband med Storsjöcupen i Östersund arrangeras en vänskapsmatch mellan det allsvenska fotbollslaget Östersund FK och ett parafotbollslag. I paralaget kommer personer med fysiska och intellektuella funktionshinder att spela. (Några av dem deltog i uppvisningsmatchen med kronprinsessan Victoria tidigare i år.)

– Det är ett sätt för oss att lyfta det vi håller på med, satsningen på parafotboll och allas lika värde. Jag tror det finns många där ute som skulle vilja spela fotboll, de måste bara få hjälp att hitta vart det är och vi måste visa vad vi kan göra, säger Teres Gärdin, ordförande för Storsjöcupen.

Vänskapsmatchen spelas i två gånger 20 minuter med avspark klockan 16.00 på Sportfältet i Östersund. I samband med matchen kommer även representanter från Special Olympics World Winter Games Sweden 2021 att vara på plats för att informera om Pre-Games 2020 och vinterspelen, samt dela ut informationsmaterial om nämnda.

Symbolen för Special Olympics World Winter Games 2021.

Symbolen för Special Olympics World Winter Games 2021.

Nyhetsarkiv