Elin Lundegård deltar i Special Olympics-Klassikern för tredje gången. På bilden står hon med armarna i kors på en bro.

mars 12, 2020 - 3:24 e m

3 x Klassikern för Elin: ”Måste träna för att må bra”

Elin Lundegård har varit med i Special Olympics-Klassikern sedan starten – och tycker fortfarande att utmaningen är lika kul.
– Det är jätteroligt, säger hon.

Säsongens upplaga av Special Olympics-Klassikern är lite mer än halvvägs in och de deltagande lagen har nästan registrerat 10 000 kilometer. En av deltagarna är Elin Lundegård. När den här texten skrivs har hon samlat ihop 45 kilometer löpning, 166 kilometer cykling, 43 kilometer skidåkning och 3 kilometer simning. Totalt 256 kilometer.
– Det går bra tycker jag. I bland känns det som jag inte hinner att träna men då säger mamma att jag hinner och då kör jag. Mamma motiverar mig, säger hon.

För Elin Lundegård är det självklart att delta i utmaningen som är inne på sin tredje säsong.
– Jag tycker det är kul plus att man får lära sig att man måste träna för att må bra.

Den här omgången är hennes mål att klara av alla moment före april.
– Jag är klar med löpningen och simningen. Skidåkningen och cyklingen är jag inte riktigt klar med än – men snart, säger hon.
Kommer du att klara din målsättning?
– Ja, det är jag säker på att jag kommer att göra.

Special Olympics-Klassikern är en rolig utmaning som syftar till att ge personer med intellektuell funktionsnedsättning möjlighet att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Utmaningen vänder sig till särskolor, föreningar och gruppboenden – men alla kan vara med.
Special Olympics-Klassikern består av samma moment som En Svensk Klassiker, det vill säga löpning, simning, cykling och längdskidåkning. Skillnaden är att deltagarna i Special Olympics-Klassikern kan göra momenten där de bor och efter sina egna förutsättningar.
Deltagarna behöver alltså inte packa ner sina skidor och komma till Vasaloppet, utan tillsammans med sina vänner gör de Vasaloppets nio mil där de bor.


Läs mer: Elin kör Special Olympics-Klassikern för tredje gången: ”Gör mig taggad”
Läs mer: Så går det för lagen i Special Olympics-Klassikern

Nyhetsarkiv